How to improve our taman?

View previous topic View next topic Go down

How to improve our taman?

Post by Admin on Sun Feb 15, 2009 9:31 pm

all ideas here..

Admin
Admin

Posts : 52
Join date : 2008-07-15

View user profile http://sriangsanahilir.forumotion.com

Back to top Go down

Kenapa sibuk pasa; gate Angsana Hilir

Post by ABakhi on Sat Sep 26, 2009 6:43 pm

Tujuan asal penubuhan persatuan ini utk memohon gtant individu. Tapi ni dah lari dari tujuan asal. Sibuk nak pasang gate keliling kawasan, Suruh bayar premium tanah RM 5,000 utk dapat grant semua tak sanggup. Bila MPAJ datang dulu, ada rumah yg kena nak sita kerana tak bayar cukai . Kenapa sibuk hal2 yg tak penting sangat. Kalau nak aspek keselamatan, pasang guard sudah. Sini bukan semua orang kaya2 pun. Pasti tak da millionioare pun. Jadi tolong jgn nak sibuk buat yg bukan 2 ni. Saya tak setuju. Susah orang nak keluar masuk terutama nak pergi masjid. Saya ajk masjid nurul hidayah kg pandan dalam. Tolong faham perasaan orang lain.


No. 26, Jln Hilir 5.

ABakhi
Guest


Back to top Go down

Re: How to improve our taman?

Post by azah on Thu Oct 01, 2009 12:57 am

apa ke susah benar kalau awak gunakan jalan keluar ke hilir 3...orang lain boleh guna kenapa awak ada masalah ....where were you when we had rounds of discussions with regards to security measures for this taman.....awak belum kena anak kena culik while walking home from school tak balik selama 2 hari dan pada masa tu jiran2 lah yang membantu sehingga terjumpanya anak saya ...saya dah rasa.....awak tak nampak jiran kena rompak as early as 8 in the morning dengan parang dileher ..... awak tak nampak anak jiran kena pisau masa rumah dia orang di masuki pencuri pada hari Ahad tengahari...awak boleh pekak kan telinga bila selang dua buah rumah dari rumah awak kehilangan compressor air-cond berlaku waktu hendak berbuka puasa ....... sebuah rumah lagi sampai 5 compressor dia hilang ..... are you aware of that....i think you dont care at all .... jadi macam mana ajk masjid boleh tak ada perasaan kejiranan terutamanya bila presiden persatuan ini adalah orang Melayu yang berugama Islam......mungkin sebab awak ajk masjid yang bukan dalam ruang lingkup taman ini.... please janganlah megah sangat....arwah ayah saya kata ...sekiranya kita buat sesuatu hanya untuk kepentingan diri sendiri ianya bukan amal....tapi hanya sebagai satu kewajipan.....

Tolonglah jangan mengaku ajk masjid tapi jiran-jiran setaman awak tak kenal pun......dan hanya pentingkan diri awak sendiri

Ive been in this taman for more than 10 years...and I know my neighbours be it Malay, Chinese or Indians...and I saw most of the neighbours children grow up in this taman........

Tolong....keselamatan taman ini adalah kkeutamaan dan untuk semua ...bukan untuk segelintir atau golongan2 tertentu sahaja....

Dalam Islam pun ada mengajar kita bahawa ..... Jiran adalah saudara paling terdekat dengan kita ... tak kira bangsa atau ugama.......fikir2 lah

One makes me wonder....are you tenant or owner of house no. 26 tu ....... saya tinggal di no. 44 hilir 5 and I am a tenant saja.......tapi sokongan saya kepada persatuan tak berbelah bagi.....I am representing my landlord in all aspects...... you can see me as early as 5.30 in the mornig doing my laundry and gardening ...and also walking the streets exercising..........

Salam......Selamat Hari Raya
avatar
azah

Posts : 29
Join date : 2008-07-22
Location : 44 Jalan Hilir 5

View user profile http://www.klasiber.com

Back to top Go down

Re: How to improve our taman?

Post by naaaziz on Sat Oct 03, 2009 12:04 am

Salam...

well said, Azah!!!... memang belum kena, belum tahu... we are not rich, neither are we poor... our link houses are NOT low cost, they are medium cost... it doesn't cost RM100K, it cost an average of at least RM300K. we pay security services not in the hundreds, just RM50 ONLY PER MONTH... here we have BMWs, Mercs, SUVs, MPVs... not a poor man's indulgence... each house an average of 2 cars, some houses with more... definitely NOT poor...

i have lived here since my son was 8, now he's 23... one of the first here... it was then so very safe... now, even i am afraid to stand outside my gate too long... i am more than willing to sacrifice that RM50 per month for piece of mind & i would be so much happier & safer if the barriers are kept closed at all times...

as for the land title, i am just so grateful that the Association is helping to sort the problem out for us ALL. it is our property, it will be our responsibility to fork out the money if we want our grant... i think there are no 2 ways about it...

i may not be active in our Association but i fully support it... because what they are doing is for us who live here, it is for the betterment of our community...

thank you, Azah, for writing this piece... SELAMAT HARI RAYA...

naaaziz

Posts : 8
Join date : 2008-07-20
Location : Jalan Hilir 4

View user profile

Back to top Go down

Re: How to improve our taman?

Post by Admin on Tue Oct 06, 2009 11:40 pm

sokong, perlu diingatkan bahawa kita mempunya majority more than 95%, kalau tidak kerana sebahagian rumah kosong, kita mungkin ada 99% support untuk memasang pagar keselamatan..

Admin
Admin

Posts : 52
Join date : 2008-07-15

View user profile http://sriangsanahilir.forumotion.com

Back to top Go down

Re: How to improve our taman?

Post by azah on Wed Oct 07, 2009 8:35 pm

yang peliknya macam mana hanya dengan 1 atau 2 aduan dari penduduk taman ini ke MPAJ ...MPAJ boleh jatuhkan hukum yang seberatnya kepada 95% penduduk yang menyokong untuk memasang pagar keselamatan yang sedia ada..... kenapa ek..... kenapa hanya selepas 1 tahun ianya dilaksanakan baru ada mulut-mulut yang busuk atau hati yang busuk berbau...... tak terasa malu ke dengan orang2 yand duduk dekat dengan pagar yang dikunci...sepatutnya mereka lah yang layak untuk bantah... but they never did..... dia orang rela gunakan laluan yang jauh with no question asked....

I like to highlight to en. ajk masjid .....persatuan ini bukan hanya untuk melaksanakan perkara tentang title tetapi untuk semua perkara yang boleh membawa kebaikan kepada masyarakat Taman Sri Angsana Hilir....and for your information Persatuan ini telah wujud sejak tahun 1998... tapi telah dihidupkan semula pada tahun lepas atas dasar keperihatinan exco member yang terdahulu.....dan alhamdulillah secara perlahan2 ianya menampakkan kejayaan..... TETAPI maaf cakap....orang2 seperti en. ajk masjid yang banyak memberi kesan negatif kepada niat baik yang hendak kami semua lakukan....fikir2 lah

salam
avatar
azah

Posts : 29
Join date : 2008-07-22
Location : 44 Jalan Hilir 5

View user profile http://www.klasiber.com

Back to top Go down

Re: How to improve our taman?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum