Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

View previous topic View next topic Go down

Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by Rosli bin Mokri on Wed Oct 15, 2008 11:36 am

bounce


Last edited by Rosli bin Mokri on Tue Nov 04, 2008 7:04 pm; edited 1 time in total
avatar
Rosli bin Mokri

Posts : 5
Join date : 2008-07-22
Age : 43
Location : 59 Jalan Hilir 3

View user profile

Back to top Go down

Re: Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by Nash on Wed Oct 15, 2008 5:54 pm

Rosli bin Mokri wrote:Untuk makluman.

Salam Sejahtera. Saya tinggal di Jln Hilir 3. Awal pagi ini (15 Okt 08 Jam 3 pagi) - Spoiler kereta Persona saya telah di curi. Kejadian pukul 3 pagi. Semasa tidur saya dikejutkan dgn ketukan yg kuat diluar rumah lalu Saya bangun dan lihat dr tingkap bilik... saya nampak dari bilik tidur 2 lelaki sedang mencuri spoiler kereta.. saya sergah dan mereka terus lari. Saya keluar rumah dan periksa kereta - spoiler kereta dah hilang dengan kesan lekokan di bonet kereta yg di letakkan dihadapan rumah diluar pagar. 330 pg saya buat laporan di balai polis ampang jaya.
Pg jam 0730, Sjn Mohamad menelefon saya .. tiada maklumat dr beliau sekadar nasihat .. berkaitan kehilangan kereta juga yang berlaku dikawasan berhampiran. beliau juga menasihati sewaktu letak kereta di tempat parking Tesco jgn biarkan barang berharga dalam kereta - terdapat kes pecah cermin kereta. Begitu juga dia nasihatkan kejadian penyeluk saku yang berleluasa oleh warga asing di sekitar KL.
Itu sahaja yg dapat sy sampaikan moga ianya menjadi ingatan sesama kita. Sekian. Rosli.

En Rosli no rumah 59 ke? Kereta ada sticker? Sekiranya sudah ada saya boleh bisingkan dengan security guard kita.. pls confirm
Thanks
avatar
Nash

Posts : 148
Join date : 2008-07-15
Location : No 21, Jalan Hilir 5

View user profile

Back to top Go down

Re: Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by Rosli bin Mokri on Thu Oct 16, 2008 12:12 pm

Tiada sticker. Tak perlula nak maklum kat Security. Mereka dah maklum. Saya cuma nak laporkan dan daftar dalam forum pasal kejadian kecurian untuk makluman jiran semua. Thank for your concern.
avatar
Rosli bin Mokri

Posts : 5
Join date : 2008-07-22
Age : 43
Location : 59 Jalan Hilir 3

View user profile

Back to top Go down

BERHATI2 WALAUPUN DAH BERADA DALAM RUMAH

Post by ROSNAHMDNOOR on Tue Nov 04, 2008 9:58 am

Askm n Haloo to Warga TSAH,

Smalam dalam pukul 06 lebih sampai rumah I tak pasti samada kereta berkunci n bring hp masuk rumah...because dlm pukul 7:15 pm I kena hantar anak I gie tution n suddenly I release my hp misplace n somemore gate kecik tak berkunci. Since dah dekat 07:15 pm I pun hantar my son. On the way my 1st son Danial call he mentioned mama hp mama kat luar pagar the casing n battery semua tercabut.

After that I report to Guard. Very good respond En Zamri come to my house.

Moral of the story "BERHATI2 LAH INSTEAD THE GUARD KEEP ROUNDING"......

ROSNAHMDNOOR

Posts : 4
Join date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

KECURIAN LAGI!!!

Post by bh on Tue Nov 04, 2008 10:48 am

This morning i realise my shoes missing again !!!
Sad to inform that the safety and the protection from stealing by the petty theif in our neighbourhood not much improved!!!

bh

Posts : 7
Join date : 2008-07-16
Location : jalan hilir 6

View user profile

Back to top Go down

Re: Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by ROSNAHMDNOOR on Tue Nov 04, 2008 3:52 pm

Yesterday punya story 3 rumah kena samun termasuk rumah I ........lucky my hp dah bertabur boleh pakai..... so this geng memang professional....

Hope no wait n see....from what happen...

ROSNAHMDNOOR

Posts : 4
Join date : 2008-09-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by Rosli bin Mokri on Tue Nov 04, 2008 7:02 pm

... dan saya rasa juga ... masih ada kejadian kes samun dan kecurian yg kita masih tak maklum ... our community in danger! ... make a police report ... compile ... then give to YB Iskandar ... at least we do something... today maybe our properties and our small item... how about tommorrow ... ? next month? next year?... they become more profesional .... some how ... some where ... will lost our live? ... frankly ... i also dont know what to do ya??!! Evil or Very Mad
avatar
Rosli bin Mokri

Posts : 5
Join date : 2008-07-22
Age : 43
Location : 59 Jalan Hilir 3

View user profile

Back to top Go down

Re: Lagi Kecurian dan Nasihat Polis

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum